Provlektion helikopter

Har du drömt om att testa dina vingar?

På Svensk Pilotutbildning kan du prova att flyga både flygplan och helikopter. Flygningen sker från Säve Flygplats. Under ca en timmes tid tas du omhand av en av våra duktiga flyginstruktörer som till vardags undervisar och utbildar morgondagens kommersiella piloter.

Vi börjar med en presentation av flygplanet/helikoptern vi skall flyga och sedan en säkerhetsgenomgång samt en genomgång av flygplanet/helikopterns instrument och utrustning. När instruktören tagit flygplanets/helikoptern till startbanan och upp i luften är det sedan din tur att ta över spakarna och skapa ett minne för resten av livet.

Eftersom du sitter längst fram i farkosten kommer du under hela flygturen följa med och övervaka det arbete som piloten utför samt lyssna på kommunikationen mellan er och flygtrafikledningen som också är en viktig del av flygningen.

Passa också på och ställ de frågor om flygning som du alltid funderat över och gör det här till en oförglömlig tur i lufthavet.

Pris:
  • Helikopter 4200 SEK
  • Flygplan 2900 SEK
  • Obs. Vi tar inte längre emot kontant betalning utan enbart kortbetalning eller Swish.
  • Provflygningar sker normalt sett på lördagar. Finns önskemål om att flyga på vardagar, vänligen skriv en notis i bokningen om detta.
  • Välkommen ombord.

Boka provlektion på passande datum genom länken så återkommer vi med bekräftelse.

Övrig info
  • Provlektionen tar ca 45 minuter + 15 min safety briefing.
  • Max vikt är 100 kg vid flygning i R22. Väger du mer än 100 kg krävs R44 eller EC120 och då till en liten högre kostnad. Är du osäker? Kontakta oss för mer information.
  • Det är av säkerhetsmässiga skäl endast den som skall flyga som ges tillträde till flygplatsområdet. Viss möjlighet att se start och landning genom staketet finns.
  • Svensk Pilotutbildning har enbart tillstånd att utföra provlektioner med start och landning på Säve Flygplats. Vi har inte möjlighet att släppa av er på någon annan plats.

Hur är det att gå på Svensk Pilotutbildning?

Vill du veta mer om våra pilotutbildningar?Välj vilket område du vill få nyheter om:
AirplaneHelikopterutbildning
[mc4wp_checkbox]
Härmed godkänner jag Svensk Pilotutbildningspersonuppgiftspolicy