Jobba på SPU

SÖKES: Chief Theoretical Knowledge Instructor (CTKI)

Antal tjänster: 1

Arbetsgivare: Svensk Pilotutbildning

Placering: Säve Flygplats, Göteborg

Tjänstebeskrivning:

Svensk Pilotutbildning i Göteborg har sedan starten 1989 växt till en av de största flygskolorna i Sverige och Skandinavien och utbildar Trafikflygare på flygplan samt helikopter. Flygkolan utvecklas ständigt efter marknadens behov och har en toppmodern flotta med flygplan, helikoptrar och simulatorer som möter flygbolagens tuffa krav. Svensk Pilotutbildning hjälper sina elever från första steget in i skolan till att få jobb som pilot efter att elever erhållit sitt Commercial Pilot License med frozen ATPL.

Svensk Pilotutbildning söker nu en Chief Theoretical Knowledge Instructor (CTKI) med placering i Göteborg.

Du kommer att ha ansvar för att uppnå hög kvalité samt en effektiv och standardiserad teoriundervisning enligt gällande EASA regelverk och rapporterar till Head of Training (HT). Du håller dig uppdaterad rörande utbildningsfrågor och regelverk och förmedlar ändringar till dina TKI. Kundfokus är av stor vikt och du ser det som din yttersta uppgift att coacha eleven genom teoriutbildningen.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
 • leda, övervaka och standardisera SPU´s teoriinstruktörer (TKI).
 • att se till att teoriinstruktörer undervisar enligt SPU´s manualer samt EASA part-FCL.
 • standardisering av undervisning, genom till exempel monitorering av klassrumsundervisning och återkoppling till TKI.
 • att du, genom att leda och samarbeta med dina instruktörer, uppnår förutsatta mål inom gällande tidsramar.
 • schemaläggning av TKI, klasser och övriga resurser i samarbete med skolans Operations Manager.
 • administrera SPU´s provsystem.
 • regelbunden uppföljning av närvaro, testresultat och allmän framgång inom teoriverksamheten för varje enskild elev.

Kvalifikationskrav:

Du måste uppfylla minimikraven enligt EASA ”ORA.ATO.210 Personnel requirements … (c) Chief theoretical knowledge instructor”.

För rollen som CTKI ser vi gärna att du har minst 3 års erfarenhet av utbildning. Det är meriterande att du har tidigare erfarenheter av en motsvarande befattning. Du behärskar svenska och engelska och har god förmåga att kommunicera i både tal och skrift. God datorvana krävs i den här tjänsten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som utmärks av ditt strukturerade arbetssätt, men också av din förmåga att leda team i såväl det dagliga arbetet som i förändring. Du kan lyfta blicken för att se helheten, samtidigt som du uppmärksammar detaljerna och använder ditt lösningsfokuserade driv för att vända problem till utmaningar.

Skicka in din ansökan senast 17 juni. Maila till daniel.aslund@svenkpilotutbildning.se och märk din ansökan med ”Ansökan CTKI – ditt namn”.

Kontaktperson

Daniel Åslund, Head of Training

daniel.aslund@svenskpilotutbildning.se

SÖKES: Flyginstruktörer (FI)

Svensk Pilotutbildning expanderar och rekryterar därför flyginstruktörer med behörighet på IR/ME, CPL och PPL-nivå. Anställningen kan också inkludera undervisning i teori. Vi har höga krav på din personliga förmåga och ambitioner för att du ska kunna passa in i teamet på Svensk Pilotutbildning.

Krav:

 • CPL (A)
 • FI (A)
 • Minst 500h instruktörserfarenhet (endast CPL-instruktörer)
 • IR / CRI ME (endast IR / ME instruktörer)
 • Flexibilitet
 • Vi tar för närvarande emot ansökningar med ovan nämnda krav. Skicka ditt CV med bild, ett personligt brev och andra meriter som du tror kan vara till nytta för vår organisation.
 • Svensk Pilotutbildning
 • Säve Flygplats
 • 423 73 Säve,
 • Sverige

Vill du gå en Flyginstruktörskurs? Hitta mer information här

SÖKES: Erfarna teoriinstruktörer sökes för teoriundervisning för CPL och ATPL

Du kommer huvudsakligen att arbeta med teoriundervisning av våra pilotelever med basering i Göteborg.  Undervisning sker i form av en timanställning och vid behov. Schemaläggning av undervisning sker alltid i överenskommelse mellan instruktören och den som lägger teorischemat.  Omfattningen skiljer från ämne till ämne men kan generellt sägas vara totalt en tvåveckors period per gång och upprepas ungefär två till tre gånger per år.

Dina personliga egenskaper värdesätts högt och efter en accepterad ansökan, och om vi finner din profil intressant, kommer du bjudas in på en personlig intervju.

Ange i din ansökan vilket ämne eller vilka ämnen du är intresserat att undervisa i.  

Ansökningskrav:

 • Tidigare erfarenhet av undervisning
 • FI-utbildning eller en genomförd Teaching & Learning kurs ses som meriterande

Ansökan skall inkludera ett CV, personligt brev och eventuella referenser och skall skickas till info@svenskpilotutbildning.se 

Hur är det att gå på Svensk Pilotutbildning?

Vill du veta mer om våra pilotutbildningar?  Välj vilket område du vill få nyheter om:
  AirplaneHelikopterutbildning
  [mc4wp_checkbox]
  Härmed godkänner jag Svensk Pilotutbildningspersonuppgiftspolicy