Bli helikopterpilot

Integrerad Helikopterutbildning

Drömmer du om att bli helikopterpilot? Vill du vara den bakom spakarna? Vill du ha världen som din arbetsplats? Då har du kommit rätt.
Svensk Pilotutbildning utbildar blivande helikopterpiloter i integrerad form från att man inte kan flyga alls tills man har ett CPL i handen (Commercial Pilot License), och med detta kan söka jobb i både Europa och Asien. Har du vad som krävs?

Helikopterutbildningen är en tuff utbildning med mycket teori och många tester. Att bli pilot kräver att du är fokuserad, klarar av stress, kan ta snabba beslut, kan ta ansvar och hantera många uppgifter på samma gång. Om detta är egenskaper du besitter passar pilotyrket dig.
Efter skolans slut hjälper vi dig att få jobbet genom CV-seminarium och föreläsningar om yrket. Du får dessutom tillgång till Svensk Pilotutbildnings alumninätverk där du knyter kontakt med före detta studenter som nu är ute i arbetslivet. Välkommen till Svensk Pilotutbildning – the sky is the limit.

FAS 1 till tidslinjen
FAS 2till tidslinjen

Teoridelar till tidslinjen

ämnen till tidslinjen

ämnen till tidslinjen

kostnader i Q A

finansiering till tidslinjen och q a

Ansökan är nu stängd

Läs statistik från ansökningsomgång 2014 här.
Läs statistik från ansökningsomgång 2015 här.
Läs statistik från ansökningsomgång 2017 här.
Statistik 2018: 
Statistik kommer i augusti efter kursstart

Provlektion helikopter

Har du drömt om att testa dina vingar?

På Svensk Pilotutbildning kan du prova att flyga både flygplan och helikopter. Flygningen sker från Säve Flygplats. Under ca en timmes tid tas du omhand av en av våra duktiga flyginstruktörer som till vardags undervisar och utbildar morgondagens kommersiella piloter.

Vi börjar med en presentation av flygplanet/helikoptern vi skall flyga och sedan en säkerhetsgenomgång samt en genomgång av flygplanet/helikopterns instrument och utrustning. När instruktören tagit flygplanets/helikoptern till startbanan och upp i luften är det sedan din tur att ta över spakarna och skapa ett minne för resten av livet.

Eftersom du sitter längst fram i farkosten kommer du under hela flygturen följa med och övervaka det arbete som piloten utför samt lyssna på kommunikationen mellan er och flygtrafikledningen som också är en viktig del av flygningen.

Passa också på och ställ de frågor om flygning som du alltid funderat över och gör det här till en oförglömlig tur i lufthavet.

Pris:

Helikopter 4200 SEK

Flygplan 2900 SEK

Obs. Vi tar inte längre emot kontant betalning utan enbart kortbetalning eller Swish.

Provflygningar sker normalt sett på lördagar. Finns önskemål om att flyga på vardagar, vänligen skriv en notis i bokningen om detta.

Välkommen ombord.

Boka provlektion på passande datum genom länken så återkommer vi med bekräftelse.

Övrig info

Provlektionen tar ca 45 minuter + 15 min safety briefing.

Max vikt är 100 kg vid flygning i R22. Väger du mer än 100 kg krävs R44 eller EC120 och då till en liten högre kostnad. Är du osäker? Kontakta oss för mer information.

Det är av säkerhetsmässiga skäl endast den som skall flyga som ges tillträde till flygplatsområdet. Viss möjlighet att se start och landning genom staketet finns.

Svensk Pilotutbildning har enbart tillstånd att utföra provlektioner med start och landning på Säve Flygplats. Vi har inte möjlighet att släppa av er på någon annan plats.

Helikopterjobb

Svensk Pilotutbildning är stolta över sina kontakter inom branschen. Att hitta ett jobb vid slutförandet av sin Trafikflygarutbildning är av största vikt efter investeringarna som gjorts för att slutföra utbildningen.

Nätverkande är en stor och viktig del av att hitta ett jobb och de som gått hela utbildningen på Svensk Pilotutbildning kommer med i Svensk Pilotutbildnings Alumninätverk där gamla studenter samlas med nyutexaminerade för att bl.a utbyta erfarenheter och tipsa om jobb. Dessutom blir man som alumn kallad till olika event och föreläsningar som vi har på skolan. Att ha gått hela Trafikflygarutbildningen på Svensk Pilotutbildning betyder verkligen någonting – gemenskap, kvalité på utbildningen och ett brett nätverk vilket leder till stora jobbmöjligheter.

Svensk Pilotutbildnings nätverk är stort och det är förmånligt att bli en del av detta. Vi har samlat upp de som är klara med sin utbildning på Linkedin under gruppen Svensk Pilotutbildning alumninätverk. Om du ännu inte är en alumn så går det bra att följa oss ändå på Linkedin på Svensk Pilotutbildnings företagssida.

Läs intervju med Joakim Croy – helikopterpilot från Svensk Pilotutbildning om att flyga helikopter bland elefanter och krokodiler i Okavangodeltat i Botswana.

Hur är det att gå på Svensk Pilotutbildning?

Vill du veta mer om våra pilotutbildningar?Välj vilket område du vill få nyheter om:
AirplaneHelikopterutbildning
[mc4wp_checkbox]
Härmed godkänner jag Svensk Pilotutbildningspersonuppgiftspolicy