Nyheter

Senaste uppdateringarna från Svensk Pilotutbildning

<< Till Nyhetsarkivet

En ny cockpitupplevelse med Svensk Pilotutbildnings nya DA42 simulator

2017-04-11

Den 18 april 2017 står Svensk Pilotutbildnings splitter nya DA42 simulator på plats. DA42 simulatorn är typspecifik och simulerar en kopia av Diamond Aircrafts populära tvåmotoriga flygplan DA42. Eleverna ges möjlighet att bekanta sig med flygplanets beteendemönster, procedurer och system under simulatorträningen. 10-15_alsim

10-15_alsim-5465

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Vi väljer en typspecific DA42 simulator för att eleverna ska få en friktionsfri övergång mellan simulator- och flygplansträning då vi även använder DA42 i den praktiska utbildningen” förklarar Torbjörn Winsell, VD Svensk Pilotutbildning, om investeringen av en ny simulator till skolan. ”I slutändan betyder det mer tvåmotortid för eleven. Vårt uppdrag är att få ut våra elever på arbetsmarknaden och vi har lyssnat på flygbolagen så glappet mellan skola och flygbolag ska bli så litet som möjligt. Har man gått på Svensk Pilotutbildning ska bolagen veta att eleven kommer ut med en hög kvalitet” fortsätter Torbjörn.

DA42 simulatorn inkluderar bland annat tvåsätes cockpit i exakt kopia av flygplanets cockpit, air condition, Garmin 1000, fem högtalare och en stängd instruktörsstation med lättanvänd touch screen. Simulatorn kan även konverteras till DA40 simulator.

”DA42 med LPV/EGNOS standard är det självklara valet för IFR utbildning i Skandinavien med rådande väderförhållanden som isbildning och låga moln” avslutar Torbjörn.

DA42 simulatorn kommer att vara operativ och redo för träning på Svensk Pilotutbildning i början av maj 2017.

För ytterligare information/bilder för publicering:

Torbjörn Winsell, VD Svensk Pilotutbildning, tfn 079395808, e-post: torbjorn.winsell@svenskpilotutbildning.se

Linda Karlsson, Marketing Manager tfn 0709 402 900, e-post: linda.karlsson@svenskpilotutbildning.se

Våra filmer
Intervju
Blogg

Vill du veta mer om våra pilotutbildningar?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Flygplansutbildning
Helikopterutbildning