Nyheter

Senaste uppdateringarna från Svensk Pilotutbildning

<< Till Nyhetsarkivet

28 nya helikopterpilot-utbildningsplatser till Svensk Pilotutbildning

2017-02-10

Svensk Pilotutbildning AB har tilldelats 28 statligt finansierade utbildningsplatser för helikopterpiloter. Den tvååriga YH-utbildningen (Yrkeshögskolan) startar hösten 2017 samt hösten 2018.  Man kommer årligen att utbilda 14 helikopterpiloter.

Detta blir Skandinaviens största enskilda civila helikopterpilotutbildning.

ec120-beskardSvensk Pilotutbildning har åter igen fått uppdraget och ansvaret att bedriva helikopterpilotutbildning som blir statligt finansierad.

dsc00246– Det faktum att staten nu igen går in och finansierar 14 utbildningsplatser årligen hos oss är förstås oerhört glädjande och ett kvitto på samhällsnyttan i dessa utbildningar, säger Roland Winsell, verksamhetsansvarig på Svensk Pilotutbildning.

Svensk Pilotutbildning har sedan starten 1989 bedrivit kvalificerad pilotutbildning Säve Flygplats i Göteborg. Genom åren har man växt till en av Nordens ledande flygskolor.

Skolan har tidigare haft två kursstarter på helikopterpilotutbildningen genom statligt finansierade medel och stor del elever som nu börjar bli klara har redan fått anställning som piloter genom sina praktikplatser.

Det statliga beslutet att igen tilldela och helt finansiera 28 utbildningsplatser för helikopterpiloter är välkommet och betyder förstås mycket för instruktörer och medarbetare.

– För oss är det glädjande ur flera andra aspekter. Efterfrågan på helikopterutbildning i Sverige är i nuläget en nationell angelägenhet och behovet av välutbildade helikopterpiloter bedöms öka för samhällsnyttig verksamhet som bland annat sjöräddning, ambulans samt privata helikopterföretag. Det blir ett utmärkt komplement till våra befintliga utbildningar av flyg- och helikopterpiloter, säger Roland Winsell.

Inom kort kommer sökande kunna följa instruktioner för antagning på hemsidan. För frågor rörande Helikopterutbildning Yrkeshögskolan (YH) skicka e-post till: yh@svenskpilotutbildning.se

Av: Linda Karlsson, Marketing Manager

Våra filmer
Intervju
Blogg

Vill du veta mer om våra pilotutbildningar?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Flygplansutbildning
Helikopterutbildning