Integrerad Trafikflygarutbildning

Den Integrerade Trafikflygarutbildningen är för dig som vill utbilda dig till kommersiell flygplanspilot genom heltidsstudier. Utbildningen tar dig från din allra första flyglektion till kommersiell pilot med möjlighet att söka dig till stora flygbolag som tex SAS, Ryanair och Norwegian. Efter ca två års studier erhåller du ett Commercial Pilot License (CPL) med frozen ATPL för en internationell karriär med möjlighet till uppgradering till kapten i framtiden.

Pilotbildningen omfattar:

  • Heltidsstudier till att bli kommersiell pilot under cirka 18-24 mån.
  • Från nybörjare hela vägen till CPL med frozen ATPL (inkl ME, IR och MCC) i enlighet med EASAs regelverk för integrerade flygutbildningar.
  • Totalt 204 timmar flygtid varav viss tid i simulator. Att få öva i simulator betyder att eleven får öva sig i mycket avancerade övningar, vilket är omöjligt utan simulator, gång på gång tills eleven lyckas manövrera flygplanet på rätt sätt.
  • Praktisk flygutbildning i simulator under MCC-fasen av utbildningen.

Flygning i Skandinaviska väderförhållanden vilket gör studenterna på Svensk Pilotutbildning till riktigt bra piloter och studenter med denna typ av utbildning har väldigt gott rykte i flygbranschen. Möjlighet till studentboende i närhet till pilotskolan vid flygplatsen i Göteborg.

Flygplansflottan 

Flyga simulator DA42Svensk Pilotutbildning har en toppmodern flygflotta i internationell klass

– 4 stycken Diamond DA40TDI
– 2 styck Diamond DA42 NG
– DA42 FNPTII avancerad flygplanssimulator Läs om SPUs DA42 simulator

DA42 simulatorn är en kopia av Diamond Aircrafts populära tvåmotoriga flygplan DA42. Eleverna ges möjlighet att bekanta sig med flygplanets beteendemönster, procedurer och system under simulatorträningen.

Har man gått på Svensk Pilotutbildning ska bolagen veta att eleven kommer ut med en hög kvalitet” säger Torbjörn Winsell, VD Svensk Pilotutbildning.

För att ta första steget att bli pilot – anmäl dig till Recruitment Day och lär dig mer om Svensk Pilotutbildnings Integrerade Trafikflygarutbildning.

Kursstarter Integrerad Trafikflygarutbildning

Januari
Juli

Våra filmer
Intervju
Blogg

Vill du veta mer om våra pilotutbildningar?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Flygplansutbildning
Helikopterutbildning