Bli flygplanspilot

Drömmer du om att bli pilot? Vill du sitta i cockpit och vara den bakom spakarna? Vill du ha världen som din arbetsplats? Då har du kommit rätt.

1Svensk Pilotutbildning utbildar blivande piloter i integrerad form från att man inte kan flyga alls tills man har ett CPL i handen (Commercial Pilot License), och med detta kan söka jobb i både Europa och Asien på ledande flygbolag. Har du vad som krävs?

Pilotutbildningen är en tuff utbildning med mycket teori och många tester. Att bli pilot kräver att du är fokuserad, klarar av stress, kan ta snabba beslut, kan ta ansvar och hantera många uppgifter på samma gång. Om detta är egenskaper du besitter passar pilotyrket dig.

Trafikflygarutbildningen på Svensk Pilotutbildning tar mellan 18-24 månader att genomföra och efter skolans slut hjälper vi dig att få jobbet genom CV-seminarium och föreläsningar om yrket. Du får dessutom tillgång till Svensk Pilotutbildnings alumninätverk där du träffar gamla studenter som nu är ute i arbetslivet. Välkommen att ta första steget att bli pilot på Svensk Pilotutbildning.

 

 

 

Utbildningen omfattar:

  • Heltidsstudier till kommersiell pilot under cirka 18-24 mån
  • Från nybörjare till hela vägen till CPL med frozen ATPL (inkl ME, IR och MCC) i enlighet med EASA
  • Teori och praktisk flygning sker parallellt under utbildningstiden
  • Totalt 215 timmar flygtid, varav minst 40 i simulator
  • Praktisk flygutbildning i en moderna Diamond flygplan
  • CSN-berättigad – upp till 612.000kr
Våra filmer
Intervju
Blogg

Vill du veta mer om våra pilotutbildningar?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Flygplansutbildning
Helikopterutbildning